UJazz Festival

featuring Jasper van 't Hof
UJazz Festival 2018
korte promotekst

De achtste editie van het UJazz Festival staat in het teken van nieuwe verbindingen.

Verbindingen tussen de hoofdgasten en de Utrechtse jazzscene, tussen generaties musici en tussen jazz en visuele kunst. Hoofdgast is de internationaal gelauwerde en kersverse Boy Edgar Prijswinnaar 2018: pianist/componist Jasper van ’t Hof. Na meer dan vijftig jaar overal ter wereld gespeeld te hebben, is hij nog steeds nieuwsgierig. Neergestreken in Nederland zal hij de verbinding aangaan met de Utrechtse Jazz Archipel en met zijn eigen kwartet in een ijzersterke en unieke bezetting. Daarin zullen bassist Stefan Lievestro, drummer Jamie Peet en speciale gast saxofonist Yuri Honing hun opwachting maken. Honing en van ’t Hof, allebei internationaal zeer actief en veelgeprezen: ze kennen elkaar al vele jaren en zien ernaar uit om voor het eerst samen op het podium te staan.

Programma UJazz Fest 2018

Er gebeurt nog veel meer op de drie podia van UJazz Fest 2018: verwacht videokunst, geïmproviseerde jazz, jong talent en een dampende slotact. Kortom: een feest voor de nieuwsgierige jazzliefhebber! Jasper van ’t Hof zal gaan spelen met de top van de Utrechtse jazzscene, verenigd in de Utrechtse Jazz Archipel. De jongste generatie Utrechtse jazzmusici laat van zich horen, o.a. Prashant Samlal, Ruben Drenth, Marit van der Lei, Mees Siderius en vaandeldraagster (en young VIP 2018) Kika Sprangers. Improvisatie op fluiten en electronica door Mark Alban Lotz, op videowerken van Michiel van Bakel. Verder improvisatie met video en speciale features met onder anderen Steven Kamperman, Dion Nijland, Ad Colen en Marc Scholten.

Meer over UJazz en UJazz Fest

UJazz is een vereniging waarin jazzmusici (professionals en amateurs) en jazzliefhebbers zich samen sterk maken voor vernieuwende jazz in Utrecht en omgeving.

UJazz zorgt voor verbinding in workshops, sessies en clubconcerten en programmeert het jaarlijkse UJazz Fest.

Hugo van Els (bestuur UJazz en programmering UJazz Fest): “We zijn verheugd dat we, na Tineke Postma en Martin Fondse, dit jaar 2018 wederom een Boy Edgar Prijs winnaar mogen verwelkomen bij UJazz Fest. Dat wordt een prachtige ontmoeting met de Utrechtse jazzscene, die heel veel moois te bieden heeft. We zien uit naar het festival!”

Buma Boy Edgar Prijs winnaar 2018

De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is toegekend aan pianist/toetsenist en componist Jasper van ‘t Hof. Dit werd 29 juni bekendgemaakt op het jazz netwerk- en showcase evenement inJazz in LantarenVenster Rotterdam.

locatie
TivoliVredenburg
locatie adres
Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
start datumtijd
15-12-2018 19:30:00
deur open
19u
genre
Moderne jazz
facebook id
https://www.facebook.com/events/1007807222699949/
tickets
koop
ticketprijs
Regulier € 34,-, UJazz € 28,25
Ujazz productie
Ujazz productie