Jeroen Pek kwartet

facebook-event-header-template-Jeroen-Pek
korte promotekst

Voor dit clubconcert van UJazz x LE:EN heeft jazzfluitist Jeroen Pek een kwartet samengesteld van internationale muzikanten met wie hij nog nooit samenspeelde.

De vier volgen elkaar al wel geruime tijd want ze zitten allen bij het jazzlabel Zennez Records. Het belooft een avontuurlijke en energieke muzikale ontmoeting te worden, die je als avontuurlijke jazzliefhebber niet mag missen.

Fluitist Jeroen Pek is een toonaangevende en eigentijdse muzikant die zich kenmerkt door zijn virtuoos en dynamisch spel met een volstrekt eigen klank en benadering.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij een fiks aantal projecten in Europa, Noord Afrika en de VS geïnitieerd. Momenteel toert hij met twee internationale formaties: Pitch Plot 4 met Amerikaanse musici en met het Jeroen Pek trio met Franse muzikanten.
Als sideman speelde hij o.a. in Nueva Manteca, met Ramon Valle, Pierre Courbois, e.v.a.
Daarnaast doceert hij bij Artez in Arnhem en verzorgde hij diverse master classes bij diverse festivals en evenementen.

De Duitse pianist Christian Doepke staat te boek als een elegant spelende pianist met een soepele en soulvolle groove. In zijn composities verbindt hij impressionistische klanken met jazz-elementen uit de Europese en Amerikaanse muziekcultuur.

Hij speelde zowel op de podia als in de studio in jazz, fusion en latin ensembles. Hij speelde onder anderen met: Bob Sheppard, Rick Margitza, Claudio Roditi, Rhiannon.

Bassist Joris Teepe opereert al jaren vanuit New York en Amsterdam en speelde onder andere met: o.a. Randy Brecker, Tom Harrell, Benny Golson, Billy Hart en Chris Potter. In New York runt hij zijn eigen big band dat uitsluitend zijn werk speelt. Daarnaast is hij producer en docent (Queens College New York, hoofd van de jazzafdeling van het Gronings conservatorium).

De Amerikaanse drummer Owen Hart jr. verhuisde in de 90-er jaren naar New York, waar hij speelde met: Ravi Coltrane, Gregory Tardy, Benny Green, Rob Dixon en Vanessa Rubin. Aan het begin van het millennium belandde hij als docent bij het Gronings conservatorium. Hij speelde op vele internationale podia en ontwikkelde zich als eclectisch speler en geeft wereldwijd clinics en master classes.

locatie
LE:EN
locatie adres
Heuveloord 140 Utrecht
start datumtijd
21-11-2018 20:30:00
tickets
koop
ticketprijs
€12,50 / €10 (UJazz leden)
Ujazz productie
Ujazz productie