Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubconcert: Tom Beek Kwartet

18 november / 20:00 - 23:00

 

 

In seizoen 2022-2023 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein.

Op vrijdag 18 november het Tom Beek kwartet:

Tom Beek – tenorsax
Rob van Bavel – piano, fender rhodes
Cas Jiskoot – bas
Marcel Serierse – drums

In hoeverre is jazz anno 2022 nog wel jazz te noemen? In hoeverre zijn we verwijderd geraakt van de primaire elementen van jazz, blues en swing in dit hyper-individualistische tijdperk waarin mensen alleen nog maar met hun hoofd lijken te communiceren?

Op het nieuwe kwartetalbum van Tom Beek (release: voorjaar 2023) maakt hij een overbrugging tussen de oer-Amerikaanse swingtradities uit de jaren dertig en de modernere stijlkenmerken van nu.

Welke rol spelen elementen zoals gospel en spiritualiteit nog, die honderd jaar geleden zo vanzelfsprekend verweven waren in de jazzcultuur? In de jaren ’40, toen jazzmuziek geen dansmuziek meer mocht zijn, is er ook veel verloren gegaan.

Tijd om opnieuw op onderzoek te gaan naar de basiswaarden. Met melodie, ritme en harmonie — de gereedschappen die je als componist, solist en bandleider tot je beschikking hebt — maakt dit kwartet opnieuw de verbinding tussen ‘hoofd, hart en buik’. Om de muziek te herstellen en te vernieuwen, waarbij muziek op alle lagen van de levensstroom raakt, aanspreekt, stroomt en beweegt: het fysieke, het intellectuele, het sociale, het individuele en het spirituele.

Dat hoor je terug in de composities, in de expressie, in de boodschap, in het totaal, in het speelplezier. Dat is het optimisme waar jazz voor staat: alles komt goed.

€15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via: ikbenaanwezig.nl/Tom Beek

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie