Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazzkelder – Kargadoor: Esther van Maanen Duo

20 oktober / 19:30 23:00

UJazz Jazzkelder Kargadoor

Luisteren en meespelen in de Jazzkelder van UJazz, op de 1e en 3e woensdag van de maand in de Kargadoor. Op woensdag 20 oktober met het Esther van Maanen Duo: “een combinatie van sixties, jazz en een flinke dosis improvisatie”

Door middel van diversiteit in patronen, ritmes en een multi instrumentale inzet weet dit Arnhemse jazz folk duo je mee te nemen door verschillende werelden gevuld met mysterieuze verhaallijnen, verrassende wendingen en moderne sprookjes. Zangeres Esther speelt haar stukken met veel plezier en expressie. Dankzij improvisatie klinken haar stukken iedere keer net weer een klein beetje anders. Hierdoor is geen concert hetzelfde. 

Saxofoniste Inga Rothammel laat dit duo klinken als een warm klankrijk geheel. Met haar gewaagde maar passende improvisaties weet ze weer nieuwe bladzijden toe te voegen aan het verhaal.

De eigenzinnige composities doen soms denken aan singer songwriter Joanna Newsom en hebben ook iets weg van de eigenwijsheid van Fiona Apple. Ook de voorliefde voor de jaren 60 muziek uit de platenkast van Esters vader schemert door in haar songs.

Bands die in het seizoen 2021/2022 een opening willen verzorgen kunnen zich melden via eteunissen@email.com onder vermelding van ‘jazzkelder’.

De toegang is gratis, wel graag reserveren via kargadoor.nl/agenda.

kargadoor

Oudegracht 36
Utrecht, 3511 AP Nederland
+ Google Maps
030 – 231 0377
https://www.kargadoor.nl/