Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Jazz double bill: Floris Kappeyne Trio + Sarah Blake & Friends

14 april 2023 / 20:00 - 23:00

In seizoen 2022-2023 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 14 april een double bill met het Floris Kappeyne trio met het nieuwe album Closer en Sarah Blake & Friends, featuring Lilian Vieira met het album Food for Thought.

Drie afzonderlijke winnaars van het Prinses Christina Concours vormen het Floris Kappeyne Trio. Hun debuutplaat “Interchange” (2017) kreeg alom lof toebedeeld. De nieuwe plaat “Closer” namen ze afgelopen december op in een Frans kasteel. Een akoestische uitdaging van formaat, zo wil de overlevering, want het trio wilde per se gezamenlijk in een ruimte opnemen om zoveel mogelijk een ‘live vibe’ vast te leggen. We horen onmiskenbaar jazz, maar ook synthesizer; Floris is klassiek geschoold, bij

 bassist Tijs Klaassen is Ravel nooit ver weg en drummer Wouter Kühne kleurt als een impressionist maar wel met Cubaanse accenten. Kortom, een pianotrio maar dan heel anders.

Floris Kappeyne – piano

Tijs Klaassen – double bass

Wouter Kühne – drums

 

Sarah Blake komt uit Kaapstad maar woont momenteel in Amsterdam. Een logisch gevolg van het leven dat deze zangeres/contrabassiste/gitariste leidt.  “Ik heb de hele wereld rondgereisd, fantastisch eten ontdekt, verschillende muziekstijlen gespeeld, intrigerende mensen ontmoet, talloze bergen beklommen en in allerlei wateren gezwommen.”

Haar debuutalbum “Food For Thought” is een verzameling levensverhalen en reflecties: momenten van liefde, hartzeer, goede tijden en slechte, spontane ontmoetingen en jezelf (terug)vinden in de natuur. “Het is in alle opzichten herkenbaar, voor iedereen.”

Haar muziek is een ‘blend’ van singer/songwriter, jazz en Braziliaans.

Sarah Blake – gitaar/double bass

Daniel de Moraes – gitaar

Lilian Vieira – vocals

€15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via: ikbenaanwezig.nl/nieuwe-jazz-double-bill

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie