Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UJazz’s DUMStad Special

12 maart 2023 / 13:30 - 17:15

- Gratis
 

Vier maal per jaar organiseren UJazz en DUMS een gratis toegankelijk jazz & world programma onder de titel Dumstad Special. De concerten van plusminus 40 minuten vinden afwisselend plaats in de Torenzaal en de Foyer.

Op 12 maart een gevarieerd aanbod met vier acts: 

Tweetet (13.30 uur Foyer)

De combinatie van contrabas en baritonsaxofoon zonder begeleiding van enig akkoord- of percussie-instrument is niet heel gangbaar. Tweetet bestaat uit Eugène Teunissen en Willem Leeuwenburg, twee solisten, die elkaar nooit in de weg zitten. Het repertoire bestaat uit ballads uit de jazz, afgewisseld met rustige jazzblues.

Zie: www.tweetet.nl en tweetet/youtube

Blovi (14.15 uur Torenzaal)

Saxofoonkwartet Blovi (blovi is blazen in het Esperanto), bestaat uit één altsax, twee tenorsaxen en een baritonsax en zorgt voor een aanstekelijk, warm geluid. Zij spelen eigen stukken of bewerkingen naar eigen zin.

Zie: blovi.nl en blovi/youtube

Sherpa Steps (15.00 uur Foyer)

Het 5-tet Sherpa Steps bestaat inmiddels 18 jaar en speelt onbekende jazzstukken en werk dat ontleend is aan de Arabo-Andalusische traditie. Op het repertoire ook bewerkingen van oude muziek, bijvoorbeeld uit de Franse renaissance (van Couperin en Marais) of van klassieke Spaanse componisten (zoals Enrique Granados).

Zie sherpa-steps en sherpa steps/youtube

FENNE (16.00 uur Torenzaal)

Zangeres en componiste Fenne Scholte noemt zichzelf een singer-songwriter jazzvocaliste. Zij houdt van het improvisatorische aspect van jazz en van spannende harmonieën onder herkenbare melodieën. Zomer 2022 had zij haar afstudeerconcert van het HKU Conservatorium in een uitverkochte Cloud Nine/Tivoli Vredenburg.

Zie www.fennescholte.com

Toegang is gratis

Gegevens

Datum:
12 maart 2023
Tijd:
13:30 - 17:15
Kosten:
Gratis

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
12 maart 2023
Tijd:
13:30 - 17:15
Kosten:
Gratis

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie