Concert Sherpa Steps, bellydance, Jazz jamsessie

subtitel
Jammen in de werfkelder van de Kargadoor!
Afbeelding
Sherpa Steps
korte promotekst

Iedere 1e woensdag van de maand jammen in de - koele - werfkelder van de Kargadoor. Deze avond met een openingsconcert door Sherpa Steps.  Aanvang 19.30uur!
Ballads and beats, filmmuziek vermengd met ballroomjazz en Oosterse ritmes, gebracht in een vaudeville stijl door een contrabas, een koperblazer, twee rietblazers en een percussionist. special guests 2 buikdanseressen. Daarna jammen..

 

Body

Iedere 1e woensdag van de maand jammen in de werfkelder van de Kargadoor. Spelen op ieder niveau met veel vrijheid om te improviseren. Met routiniers die de muziek omhoog tillen en het enthousiasme van debutanten. Gekozen is voor een akoestisch opzet. We proberen het geluid zo natuurlijk mogelijk te houden want de avonden zijn er niet alleen voor muzikanten. Ook de jazzliefhebbers die komen luisteren en erbij zijn voor de gezelligheid, beleven een mooie avond! 

Deze avond met een openingsconcert door Sherpa Steps.  Aanvang 19.30uur!
Ballads and beats, filmmuziek vermengd met ballroomjazz en Oosterse ritmes, gebracht in een vaudeville stijl door een contrabas, een koperblazer, twee rietblazers en een percussionist. special guests 2 buikdanseressen

Daarna jammen..

Je bent welkom en vooral, breng je instrumenten mee. 
Aanwezige Blackline piano, drumkit en kleine PA met microfoons.

Aanmelden is niet nodig.

Sherpa Steps is ontstaan nadat Jan Cremers de muziek had geschreven voor de documentaire Nima Temba Sherpa. De samenwerking beviel zo goed dat de muzikanten na de opnames van de soundtrack besloten deze muziek ook live te gaan vertolken. Het repertoire is alsmaar uitgedijd en aangevuld met enkele bekende en onbekende parels uit de jazz.

De groepsleden houden van de prachtige stukken en arrangementen van Duke Ellington en Charles Mingus, maar ook van Europese impro van mensen als Michel Godard en Louis Sclavis. In het programma zitten invloeden van de Europese volksmuziek en klassieke muziek, de mediterrane en de Arabische wereld.

Dick van Ingen - euphonium
Marien Albertsboer - contrabas
Lex de Wolf - altsax
Sattar al Saadi - darbuka, ney en Arabische handtrommels
Jan Cremers - klarinet(ten) en composities.

locatie
De Kargadoor
Sessieleider
Pit Hermans  Willem Leeuwenburg
locatie adres
Oudegracht 36
startdatum en tijd
06-06-2018 19:30:00
deur open
19.15uur
Ujazz productie
Geen Ujazz productie