Monteverdi Meets Jazz

met Jasper van ’t Hoff en Greetje Bijma
Greetje Bijma
korte promotekst

We denken allemaal dat jazzmuziek geboren werd zo rond 1900, Amerika. De bas, de akkoorden, de melodie, de improvisatie. Dat dit nu precies de muziek was die rond 1600 in Italië populair was, realiseren we ons niet allemaal. En daarom MONTEVERDI MEETS JAZZ.

Jasper van ’t Hoff en Greetje Bijma laten in een adembenemend duel met klavecimbelspeler Krijn Koetsveld en zangeres Margreet Rietveld horen dat het een geweldige ervaring is om de grenzen tussen de Italiaanse muziek uit 1600 en de jazzmuziek van nu te horen vervagen. Soms lijken die hand in hand te gaan, even later strijden ze om de eer. Geschreven muziek, geïmproviseerde muziek: het wordt een ultieme ervaring, die zowel de jazzliefhebber als de Monteverdi-liefhebber niet mag missen. In het weekend van 9 en 10 maart 2019 vindt in Amersfoort de vierde editie plaats van Festival Monteverdi XL. Hoofdrolspelers zijn de vooraanstaande barokensembles Le Nuove Musiche onder leiding van dirigent en artistiek leider Krijn Koetsveld en het Oostenrijke Ars Antiqua Austria, dat voor het eerst zijn opwachting maakt in het festival. Samen zullen zij Monteverdi’s opera Il combattimento di Tancredi e Clorinda in een semi-geënsceneerde versie uitvoeren in de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Traditiegetrouw wordt Monteverdi XL afgesloten met Monteverdi Meets Jazz, waarin vroege barok en hedendaagse geïmproviseerde muziek elkaar ontmoeten en samenvloeien.

Foto van Jasper van ’t Hoff: © Amke Photographer

locatie
Het Eemhuis
locatie adres
Eemplein 71-77, 3812 EA Amersfoort
start datumtijd
10-03-2019 16:00:00
facebook id
https://www.facebook.com/events/315376835850606/
tickets
koop
Ujazz productie
geen Ujazz productie