Fusion volgens Marnix Busstra

subtitel
De kracht van de eenvoud
afbeelding
Marnix Busstra
korte promotekst

UJazz organiseert ongeveer zes workshops per jaar voor amateurmuzikanten. We bieden zo leermogelijkheden in samenspel, improvisatie en  muziekstijlen.

Body

Hoe combineer je verschillende jazzstijlen met invloeden uit rock, funk en wereldmuziek tot fusion? Marnix Busstra geeft in deze workshop het antwoord en laat de diversiteit en diepgang van fusion horen. Hoe kun je met eenvoudige middelen zoveel mogelijk 'vertellen' met je instrument. Hoe bouwen solist en begeleiders samen een solo op? Hoe speel je een groove met elkaar door echt naar elkaar te luisteren. Ontdek de geheimen van fusion aan de hand van nummers als Jean Pierre van Miles Davis, Self Portrait van Mike Mainieri en A Gogo van John Scofield. Marnix zal ook eigen stukken inbrengen. Meld je aan als je fusion wilt verkennen!

Gitarist, componist en regisseur Marnix Busstra houdt ervan grenzen te overschrijden. Hij speelt gitaar en bouzouki en schrijft zowel jazz- als theaterliederen. Hij staat vooral bekend om zijn werk met zijn verschillende fusionbands zoals Second Vision, Buzz Bros Band en de ‘Old School Band’. Daarnaast werkte hij met fusionlegende Mike Mainieri, bekend van de band ‘Steps Ahaed’. Deze samenwerking leidde tot het Mike Mainieri/Marnix Busstra Quartet.

www.marnixbusstra.nl/

Aanmelding en informatie:          workshop@ujazz.nl

start datumtijd
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301 te Utrecht   
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
Ujazz productie
Ujazz productie