Jazzkelder

subtitel
Concert en Sessie in de kelder van de Kargadoor
Afbeelding
Marc on Stage
korte promotekst

Jazz soul en pop crossovers. Standards en covers vertaald naar eigentijdse versies in een combinatie van live instrumenten en digitale productietechnieken. Met altijd een vleugje jazz en vrij in vorm

 

Marco Tenkink is begonnen als jazz en pop geschoold gitarist. Heeft zijn nieuw ontdekte liefde voor digitale middelen omgezet in een life act waarin pop soul jazz en hiphop in een cross-over met de sounds van nu. Niet door een backing track af te spelen door op ‘play’ drukken maar ter plekke opgenomen lagen vrij van vorm te kiezen.

Body

Voor Marco was een van de leukste onderdelen van het conservatorium de jams waar jazz-standards, soul en pop klassiekers verbouwd werden. Na jaren als gitarist in het professionele entertainment cirquit is het voortaan ‘back to the roots’. Nu met de digitale omgeving van Ableton en live looping. Geinspireerd door artiesten als Binkbeats en FJK heeft Marco Ableton als hart van zijn digitale band ingericht. Samen met digitale apparaatjes als de Binklooper en Follow device neemt Marco op, voegt toe, laat weg, triggert bewerkt en onbewerkte live opgenomen samples in combinatie met pre-productiemateriaal uit eigen keuken. In sync met de muziek loopt een video achtergrond mee die sferen onderstreept of contrasteert, accenten versterkt om samen te smelten met de muzikale laag tot een euforische en dansbare beleving.

locatie
de Kargadoor
Sessieleider
Marco Tenkink
locatie adres
Oudegracht 36 - Utrecht
startdatum en tijd
18-03-2020 19:30:00
Ujazz productie
Ujazz productie