Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubconcert: DEON

17 november 2023 / 20:00 - 22:30

Foto: Allard Willemse

In seizoen 2023-2024 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 17 november met  DEON.

DEON is het nieuwe project van contrabassist Dion Nijland: een zinderend Utrechts jazzkwintet, waarin twee generaties elkaar vinden. De jonge en energieke spelers Mees Siderius (drums en vibrafoon) en Ruben Drenth (trompet) trekken samen op met de avonturiers Ad Colen (saxofoons), Steven Kamperman (klarinetten) en Dion Nijland (contrabas). DEON heeft de drang de muziek te laten knetteren en zoekt tegelijkertijd de intimiteit van een zingbare melodie. Intiem, schurend en ontroerend, op het scherpst van de snede gespeeld.
Op 6 oktober is de release van hun debuutalbum SOFT STEEL, gevolgd door een album-releasetour langs Nederlandse jazzpodia.

Het album SOFT STEEL bevat 12 composities van Dion Nijland die de kracht en helderheid van muzikale structuren combineren met de emotionele expressie van de uitvoerders. Aanvankelijke krabbels, aantekeningen en suggesties op papier verdwenen langzaamaan en veranderden in een levendig en menselijk geluid. De gestructureerde composities worden naar hartenlust vervormd en de muzikanten van DEON buigen deze al improviserend in een andere, zelfgekozen richting. 

Als contrabassist en componist is Dion Nijland al meer dan twee decennia actief in de levendige Nederlandse jazz- en improvisatiescene. Hij maakt(e) deel uit van HOT Het Orgel Trio, Frans Vermeerssen Trio, Vanbinsbergen Playstation, Dimami, City Maps en Talking Cows. In 2021 bracht Dion de solo-cd I Play Me (Trytone) uit, die lovend werd ontvangen door de (inter)nationale pers.

Luister en kijk naar de trailer voor Soft Steel

Line up

Ruben Drenth – trompet

Steven Kamperman – klarinetten

Ad Colen – saxofoons

Mees Siderius – drums, vibrafoon

Dion Nijland – contrabas & composities

Strak, speels, vrolijk, spannend en opwindend. Prachtplaatje.” – Moors Magazine, Holly Moors

“Hij koppelt vernieuwing aan traditie, jazz aan wereldmuziek, verstand aan gevoel en strakheid aan speelsheid.” – Jazzflits, Herman te Loo

€15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via ikbenaanwezig.nl

UJazz werkt samen met wearepublic.nl

De UJazz clubconcerten worden mede mogelijk gemaakt door

 

Gegevens

Datum:
17 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
17 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie