Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubconcert: Idema/Serierse Quartet

19 januari / 20:00 - 22:30

 

In seizoen 2023-2024 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 19 januari het Idema/Serierse Quartet

In het Idema/Serierse Quartet zoeken Gijs Idema en Anna Serierse nieuwe manieren om zang en gitaar samen te laten vloeien. Bekeken vanuit een meer op klank gefocuste hoek streven ze naar een unieke blend tussen hun twee instrumenten, ondersteund door de solide basis van Cas Jiskoot op contrabas en Tim Hennekes op drums.

Met debuutalbum Motus (2020), wat werd opgenomen in de befaamde Fattoria Musica studio in Osnabrück, heeft het kwartet een indrukwekkende verzameling van eigen composities neergezet die sterk worden gekenmerkt door een gevoel van vrijheid in melodie, ritme en vorm. Het laat horen hoe

Anna Serierse en Gijs Idema tegenovergestelde ervaringen hebben opgedaan tijdens hun studies in het buitenland – van de rust en sereniteit van Trondheim tot de drukte en chaos van New York. Dit album werd genomineerd voor een Edison Award.

Kort na de release van het debuutalbum trekken Gijs en Anna zich terug om aan nieuw materiaal te werken. Geïnspireerd door de wolken studies van schilders William Turner en John Constable zoekt het duo nieuwe uitgangspunten voor hun schrijfproces. Naast muzikale ideeën nemen de twee nu ook visuele elementen mee naar de gezamenlijke schrijfsessies, waarin ze bepaalde schilderstijlen vertalen naar hun eigen muzikale canvas.

Het album Cloud Studies (2023) brengt ons naar de volgende fase van de band. Terwijl Motus al een glimp gaf van de veelbelovende composities van Idema en Serierse, neemt Cloud Studies de luisteraar volledig mee naar het nieuwe klankbeeld van het kwartet.

Trouw: “Er bestaan minstens twee hardnekkige vooroordelen ten opzichte van jonge jazzmusici. Een: ze zijn geïntimideerd door de traditie. Twee: ze durven niet buiten de lijntjes te kleuren. Niets van dat alles gaat op voor het kwartet van zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema. Hun puurheid en nieuwsgierigheid zijn meer dan aanstekelijk en ze schrijven stukken die fijn grillig en onvoorspelbaar zijn en gekruid met een vleug humor en poëzie”

Line up

Gijs Idema – gitaar

Anna Serierse – zang

Cas Jiskoot– bas

Tim Hennekes – drums

Luister naar het album Cloud Studies op spotify

€15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen ikbenaanwezig/tickets/Idema-Serierse Quartet

UJazz werkt samen met wearepublic.nl

De UJazz clubconcerten worden mede mogelijk gemaakt door

 

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie