Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Jazz: Michiel Stekelenburg – album Trio Onoda

8 september / 20:00 - 23:00

In seizoen 2023-2024 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 8 september met Michiel Stekelenburg met het nieuw album Trio Onoda.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene. Hij stond tweemaal op het North Sea Jazz festival en nummer 1 in de iTunes Jazz Charts. Na het uitbrengen van albums met een kwartet (Hypnos, 2011) en een kwintet (Layers, 2016), introduceert Michiel nu een trio met de bekende bezetting gitaar-Hammond orgel-drums: “Trio Onoda”.

Ondanks hun traditionele bezetting bewandelt het trio niet het traditionele pad. Moderne, dynamische en sfeervolle composities staan op het nieuw geschreven repertoire. Daarbij gaat het trio op zoek naar raakvlakken met hedendaagse gecomponeerde muziek, maar is tegelijkertijd niet bang om wat rauwe energie te delen!

De naam van het album verwijst naar de Japanse soldaat Hiroo Onoda, bekend doordat hij bijna 30 jaar na de Tweede Wereldoorlog in de jungle van Lubang verbleef omdat hij weigerde te geloven dat de oorlog voorbij was. “De kern van zijn verhaal is, zoals ik het zie: blijf geloven in je doel, ongeacht wat anderen je vertellen.”

Michiel Stekelenburg – gitaar

Arno Krijger – Hammond

Jasper van Hulten – drums

€15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via: ikbenaanwezig.nl/nieuwe-jazz-michiel-stekelenburg

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie