Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubconcert: Atzko Kohashi & Tony Overwater

16 februari / 20:00 - 22:30

In seizoen 2023-2024 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 16 februari: Atzko Kohashi & Tony Overwater.

Ondanks verschillen in nationaliteit, cultuur en achtergrond vonden de Japanse pianist Atzko Kohashi en de Nederlandse bassist Tony Overwater een ​​gemeenschappelijke basis, geworteld in jazzimprovisatie. Met een gedeelde passie voor muziek en een diepe nieuwsgierigheid naar interculturele expressie brengt dit duo de resonantie van Oost en West op het podium.​

Atzko Kohashi betovert luisteraars met haar diepe stilte en delicate toetsaanslag. Haar kunstenaarschap weeft ingewikkelde melodieën die grenzen overstijgen en een diepe tederheid oproepen die resoneert met de ziel. Ondertussen brengt Tony Overwater een opwindende dynamische energie naar het duo. Met zijn baslijnen die zowel kracht als finesse uitstralen, voegt hij een vleugje stoerheid aan de muziek toe en verlegt hij de grenzen van traditionele jazzuitingen.​

Het duo heeft twee albums uitgebracht, Crescent (2021) en A Drum Thing (2023), waarmee ze hun uitzonderlijke toewijding aan hun muziek laten zien. De albums zijn goed ontvangen en worden geprezen vanwege hun creativiteit en het hoge esthetische bewustzijn van oosterse en westerse invloeden.  “Crescent” kreeg lovende kritieken en leidde tot een nominatie voor de prestigieuze Edison Award in Nederland en Der Preis der deutschen Schallplattenkritik in Duitsland in 2022.

Edison Jazz Awards 2022 over Crescent: “De fijnbesnaarde Japans/Amsterdamse pianiste Atzko Kohashi en equivalente bassist Tony Overwater leveren steevast excellente kamerjazz. Hun Cresent album klinkt als een muzikaal sterren menu, alles klopt tot de kleinste details. De repertoirekeus, de akoestiek, tempi en interpretaties zijn stuk voor stuk even delicaat als smaakvol.”

Gijsbert Kramer in de Volkskrant over Cresecent: “Best gewaagd om Coltranes muziek zo in duo-bezetting zonder sax uit te voeren, maar het werkt. Niet alleen worden er drie stukken van Crescent met souplesse en inleving gespeeld, er is ook ruimte voor een eigen stuk en de goed passende, stemmig gespeelde standard What’s New. Heel fraai is Overwaters interpretatie van Jimmy Garrisons bassolo in Lonnie’s Lament waar Kohashi hem bijvalt met haar soepel krullende pianospel. Tuurlijk, Coltrane staat centraal maar in zekere zin is dit album ook een ode aan bassist Charlie Haden. Zijn Nightfall komt na het titelstuk en het lijkt wel alsof dat zo bedoeld is, zo mooi sluit het aan.”

Luister naar Crescent op: spotify

Kijk en luister naar Crescent op youtube

 

Tickets €15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via ikbenaanwezig/Atzko Kohashi

UJazz werkt samen met wearepublic.nl

De UJazz clubconcerten worden mede mogelijk gemaakt door

 

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie