Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Jazz – Sjoerd van Eijck / OAK – album Eight

1 maart / 20:00 - 22:30

 

In seizoen 2023-2024 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 1 maart met Sjoerd van Eijck / OAK en het nieuwe album Eight

Sjoerd van Eijck is een muzikant en componist uit Breda, Hij studeerde in 2016 af aan het Conservatorium Tilburg en volgde lessen bij gerenommeerde jazzpianisten zoals Jeroen van Vliet, Rembrandt Frerichs, Harmen Fraanje en Wolfert Brederode.

Naast pianist Van Eijk bestaat OAK uit trompettist Koen Smits, bassist Nathan Wouters en drummer Willem Romers. Het kwartet staat bekend om hun unieke en veelzijdige geluid, waarin invloeden uit de vrije improvisatie, klassieke muziek (van Bach tot Ravel), minimalisme en Scandinavisch melodische jazz samenkomen. Het resultaat is intieme en lyrische muziek die de luisteraar meevoert naar verschillende werelden. Met hun nieuwste album Eight gaat OAK verder op het pad van vernieuwing en avontuur.

Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat een mix van oude en nieuwe invloeden. Geïnspireerd door de muziek van Ennio Morricone uit de film ‘The Hateful Eight’ van Quentin Tarantino, dook Sjoerd in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen. Door zich te verdiepen in diens compositietechnieken, vond Sjoerd nieuwe geluiden en klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven. 

Toegang €15,- (UJazz leden €10,-)

Kaarten aan de zaal en te bestellen via tickets/Sjoerd van Eijk-OAK

Jazz werkt samen met wearepublic.nl

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

DUMS
Domplein 4
Utrecht, 3512 JE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie